torsdag den 18. oktober 2012

Kanelsnegle



Dette er min absolutte favorit opskrift på kanelsnegle.
De smager helt fantastisk (endnu bedre end fra bageren) er billige at lave, og super lette!

Ingredienser:

Til dejen:

2½ dl mælk
50 g. gær
170 g. smør
500 kg. hvedemel
3 spsk sukker

Til fyldet: (dobbeltportion er bedst, så er der nemlig nok)

100 g. smør (rigtig smør er bedst, men bagemargarine kan nemt bruges)
100 g. Brun farin
½ spsk. stødt kanel


Fremgangsmåde:

Udrør gær i mælk. (stilles til side)
Findel smørret, og smuldr det i melet.
Tilsæt sukkeret.
Mælk/gær blandingen hældes i melet, og det æltes godt.
Stilles til hævning ca. 1 time (der kan skæres ned på tiden, hvis man har travlt)

Fyldet:
Smør, farin og kanel blandes sammen.

Del dejen i to lige store stykker.
Rul hver del ud til et tyndt lag.
Smør halvdelen af fyldet god ud over hele dejen.
Rul dejen sammen, og skær dem ud i ca. 1 cm store skiver.
Lad dem hæve i ca. 15 min. (kan udelades)

Bages midt i ovnen ved 225 g. i ca. 10 min.


Tophøje hilsner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar