søndag den 21. april 2013

Othello Lagkage



Dette er den " lette " version af en Othello lagkage. Der er nemlig brugt købe lagkagebunde.

Ingredienser:

3 lagkagebunde

Til cremen:

3 blade husblas
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. maizena majsstivelse
2,5 dl. sødmælk
1/2 vaniljestang + kornene fra 1/2 vaniljestang
2 dl piskefløde
ca. 100 g. makroner

Til pynten:
100 g. Mørk chokolade
125 g. marcipan
ca. 1/4 l. fløde til pynt, efter behov.


Fremgangsmåde:

- Læg husblas i blød i koldt vand.

- Pisk æggeblommer, maizenamel, sukker og mælk sammen i en gryde.

- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

- Kom kornene og vaniljestangen i massen.

- Pisk imens du bringer cremen i kog.

- Vrid vand ud af husblas og pisk det i den varme creme.

- Lad det køle af og blive halv stiv

- Pisk fløden til skum og vend cremen heri.

- Chokoladen smeltes og hældes forsigtigt på den øverste bund.
Smøres forsigtigt ud til samme tykkelse.

Kagen skal nu lægges sammen således:

1. lagkagebund :

1/3 creme og alle makroner og 1/3  creme

2. lagkagebund :

1/3 creme og den 3. lagkagebund med chokoladen lægges herover.

Stilles i køleskabet til cremen og chokoladen er størknet. Ca. 1 time.

Rul marcipanen ud til en tynd strimmel. Mål efter, hvor stor din kage er, og skær ud efter det.
Du bliver nød til at skære ud flere gange.

- Pisk flødeskum og fyld det i en tyllepose med en stjernetylle.

- Trykkes ud i små stjerner rundt i kanten.

Kagen skal trække i 3 - 4 timer for at få det bedste resultat.

Kagen kan godt tåle at stå i køleskabet natten over.



Tophøj






Ingen kommentarer:

Send en kommentar