torsdag den 18. juli 2013

Choko- pebermynte tærte

Til 10 - 12 personer - Ingen brug af ovn - Holdbar 2 - 3 dage i køleskab - Tager ca. 5 timer

Ingredienser:

Kiksebund:

- 250 g. chokoladekiks eller chokoladecookies
- 175 g. usaltet smør (vigtigt!)

Fyld:

- 180 g. Hvide marshmalllows
- 1 3/4 dl sødmælk
- 1/4 tsk pebermynteessens
- 1 knsp. grøn frugtfarve
- 7 dl piskefløde
- Evt. Revet chokolade til pynt

Tærtefad; diameter 23 cm

Fremgangsmåde:

1. Blend kiksene til fine krummer eller knus dem fint med en kagerulle i en pose.

2. Smelt smørret og bland krummerne godt med smørret. Til massen samler sig.

3. Kom massen i formen og tryk den mod bunden og kanterne. Stilles i køleskabet 30-40 min.

Fyldet:

1. Mælk og marshmallows kommes i en gryde og marshmallows smeltes ved lav varme.

2. Tag af varmen og tilsæt pebermynteessens og frugtfarve. Lad det køle i ca. 15 min.

3. Pisk 3 dl af fløden i en skål og pisk til skum.

4. Fold marshmallows blandingen i flødeskummet og hæld over kiksebunden. Stilles på køl i 1-2 timer

5. Når kagen er fast piskes resten af fløden til skum og kommes på kagen. Drys evt med chokolade, kiks eller pynt med marshmallows.




Tophøj


Ingen kommentarer:

Send en kommentar