tirsdag den 3. september 2013

Hindbærsnitter


Til ca. 15 hindbærsnitter 7 x 7 - 180 grader - 20 - 25 min eller til de er gyldne


Ingredienser:

- 150 g. Flormelis
- 350 g. mel
- 200 g. smør
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 æg

- Hindbærmarmelade (efter ønske ca. 3 dl.)
- Flormelis til glasur ca. 200 g.

Fremgangsmåde:

- Smuldr smørret i melet. Til det ligner krummer
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker
- Saml dejen med ægget og ælt til dejen er sammenhængende.
- Det kan godt tage tid og være lidt besværligt, men den samler sig med tiden.
- Rul halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir.
- Skær stykkerne ud i lige store stykker (så er det lettere at samle dem uden, at de knækker efter de har været i ovnen)
- Bages i ca. 20 min til de er gyldne.
- Køles af og der findes en "makker" til hver firkant.
- Læg dem ved siden af hinanden og smør hindbærmarmelade på den ene og glasur på den anden.
- Pynt evt. med krymmel på glasuren, inden den tørrer.
- Saml dem og stil dem på køl min. en halv times tid.

De er tit bedre, når de har "samlet" sig lidt. Husk ikke at udrulle for tynd eller for tykt.

Kan holde op til 3 dage i køleskabet pga. marmeladen!


Tophøj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar