torsdag den 16. januar 2014

Vandbakkelser m. vaniljecreme


200 grader - 25 minutter - ingen varmluft - åbn kun ovnen, når de er færdige - hæver op

Ingredienser: Til vandbakkelser

2,5 dl vand

125 g smør

130 g mel

4 æg

Fremgangsmåde: Vandbakkelser

1. Vand og smør bringes i kog.

2. Mel sigtes i undervejs og lidt ad gangen. Imens der røres af alle kræfter.

3. Æggene tilsættes et efter et og der piskes i gryden. 1 minut for hvert æg - dette er vigtigt!

4. Når dejen er tyk, og du tror, at den kan holde sin facon, tager du den af varmen.

5. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt ud i den ønskede størrelse (ca. 1/2 cm tyndt lag)

6. Varmluft må ikke anvendes, det gør, at kagerne falder sammen.

7. Åbn ikke ovnen under bagningen, medmindre, at du er synes, at de er nok.

8. Når vandbakkelserne er afkølede kan de fyldes med creme. Dette kan du sprøjte ind i dem med en spids rund tyl.

Ingredienser: Til vaniljecremé

2 æg

2 spsk. sukker

2,5 tsk. maizenamel

2,5 dl mælk

1/2 tsk. vaniljesukker

1 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde: Vaniljecremè

1. Æg og sukker piskes sammen i en gryde.

2. Maizena opløses i mælken og hældes i gryden.

3. Creme bringes forsigtigt i kog under omrøring.

4. Vaniljesukker tilsættes, når creme er færdig og tages af blusset.

5. Rær i cremen nogle gange imens den køler af, så den ikke danner skind.

6. Pisk fløden til skum og vend den afkølede creme heri.


God bagelyst!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar